• 1403/03/30

کلاس آموزشی پیشگیری از دیابت و فشارخون بالا با حضور کارکنان و مددجویان کمیته امداد امام خمینی

همزمان با هفته ملی سلامت مردان، کلاس آموزشی" پیشگیری از دیابت و فشارخون بالا " با حضور در کمیته امداد امام خمینی (ره) فیروزآباد، به همت واحد سلامت خانواده توسط کارشناس واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر و کارشناس تغذیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، سمانه قائدی کارشناس میانسالان مرکز بهداشت گفت: برگزاری هفته سلامت مردان زمان مناسبی برای حساس سازی مردان به سلامت خود، آموزش عموم مردم در جهت بهبود وضعیت سلامت پسران و مردان جامعه، ترغیب برای مراجعه زودهنگام به پزشک، تشخیص و شروع به موقع درمان بیماری‌های شایع مردان و همچنین جلب نظر سیاستگذاران و تصمیم گیران حوزه سلامت ، به اهمیت موضوع و افزایش آگاهی، نگرش و عملکرد مردان در خصوص سلامت است.
در ادامه هادی قائمی کارشناس مبارزه با بیماری ها غیرواگیر با حضور در یین مددجویان کمیته امداد افزود: دیابت یکی از بیماری‌های زمینه‌ ای است که می‌تواند ناتوان‌ کننده‌ باشد و به مرور زمان کیفیت زندگی فرد را کاهش دهد. بنابراین شناحت این بیماری و کنترل آن می‌تواند کیفیت زندگی را بهبود ببخشد.
 او تصریح نمود: دیابت و پرفشاری خون با اینکه در سطح اول پیشگیری اهمیت می‌یابند و روش‌های سالم زندگی (سبک زندگی سالم) تا حد زیادی از بروز آن‌ها پیشگیری می‌کند، اما به‌عنوان بیماری خاموش در جامعه گسترش یافته و به‌ عنوان مادر بیماری‌ها مطرح و عاملی برای بسیاری از بیماری‌های خطرناک و تهدیدکننده سلامت مردم هستند.
وی عنوان کرد: کنترل فشار خون بالا و پیشگیری از عوارض آن از طریق داشتن تغذیه سالم، کاهش مصرف نمک، کاهش وزن، کاهش استرس، اندازه گیری فشار خون در منزل و خود مراقبتی، مصرف صحیح دارو امکان پذیر است. فشار خون بالا همیشه علامت دار نیست و این همان چیزی است که فشار خون را به یک قاتل آرام و بی سر و صدا تبدیل می کند.

زینب رفیع نژاد کارشناس تغذیه نیز افزود: کنترل فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مطالعات نشان داده‌اند که کاهش فشار خون در این بیماران می‌تواند خطر بروز عوارض مرتبط با دیابت را به طور قابل توجهی کاهش دهد. کنترل فشار خون به معنی کاهش فشار وارد بر عروق خونی و کاهش احتمال آسیب‌دیدگی آن‌ها است، که این خود باعث کاهش خطر ابتلا به حوادث قلبی-عروقی و سایر عوارض جدی می‌شود.
«رفیع نژاد» بیان نمود: کنترل فشار خون در بیماران دیابتی نیازمند یک رویکرد جامع است که شامل تغییرات در سبک زندگی، مانند رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، و کاهش وزن، به همراه درمان‌های دارویی می‌شود. این تلاش‌ها باید با همکاری نزدیک بیمار و تیم درمانی انجام شود تا بهترین نتایج حاصل شود.
کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: توجه به فشار خون در بیماران دیابتی نه تنها به کاهش خطر عوارض جدی کمک می‌کند، بلکه کیفیت زندگی آن‌ها را نیز بهبود می‌بخشد. این امر نیازمند آگاهی، پیشگیری و مدیریت مستمر است تا اطمینان حاصل شود که هر فرد مبتلا به دیابت می‌تواند زندگی سالم و فعالی داشته باشد.