• 1402/12/16

کارگاه آموزشی مراقبت های پیش از بارداری ویژه دانشجویان

کارگاه آموزشی مراقبت های پیش از بارداری ویژه دانشجویان توسط واحد سلامت خانواده در مجتمع آموزش عالی سلامت فیروزآباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت  و درمان شهرستان فیروزآباد، واحد سلامت خانواده با همکاری دانشکده پرستاری دوره آوزشی مراقبت های پیش از بارداری ویژه دانشجویان پرستاری و فوریت های پزشکی را برگزار کرد.
سمانه قائدی کارشناس مادران مرکز بهداشت گفت: بارداری و زایمان دو پدیده زیبا، طبیعی و شگفت انگیز خلقت اند، با توجه به تغییرات جسمی و روحی که در مادران باردار اتفاق می افتد مراقبت ها و حمایت های این مادران باید پیش از بارداری شروع شود.
او در ادامه افزود: هدف از مراقبت های پیش از بارداری در واقع این است که خانم ها با شرایط جسمی و روحی مناسبی بارداری را شروع کنند تا بتوانند بارداری و زایمان ایمن تری رو سپری کنند و نوزادی سالم به دنیا آورند.
او اضافه کرد: انجام مراقبت های پیش از بارداری باعث کاهش بیماری های حاملگی، زایمان و پس از زایمان میشود و عوارض و مرگ و میر در مادر و نوزاد را کاهش می دهد و تمام زنانی که در سن باروری قرار دارند باید به صورت سالیانه مراقبت پیش از بارداری دریافت کنند مگر زنانی که براساس دستورالعمل ها ممنوعیت نسبی یا مطلق برای بارداری داشته باشند.
سمانه قائدی اظهار داشت: این مراقبت ها شامل انجام آزمایشات، آموزش ها و توصیه ها، واکسیناسیون، تجویز مکمل ها است و بسیاری از بیماری های زمینه ای مانند کم کاری و پرکاری تیروئید، فشارخون، دیابت، مشکلات دهان و دندان، وزن غیر طبیعی، آنمی فقر آهن، عفونت های جنسی و عوارض فراوانی از جمله سقط، ناهنجاری، زایمان زودرس، پارگی زودرس کیسه آب، مرگ جنین و یا حتی مرگ مادر را در پی دارد.
قائدی در پایان گفت: بسیاری دیگر از بیماری ها اگر در زمان مناسب و پیش از بارداری تشخیص داده شوند و درمان یا کنترل شوند، می توان عوارض ناشی از آنها در دوران بارداری را کاهش داد و مادر و نوزاد با شرایط مناسبتری این دوران سپری کنند.