30 شهریور 1403

  • 1402/11/10
  • - تعداد بازدید: 107
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

کارگاه آموزشی «نیازسنجی و مداخلات ارتقای سلامت»

کارگاه آموزشی «نیازسنجی و مداخلات ارتقای سلامت» به منظور احصای نیازهای بهداشتی هر منطقه و مداخلات لازم جهت رفع مشکلات برای تمامی بهورزان، مراقبان دولتی، خصوصی و ناظران مراکز خدمات جامع سلامت توسط واحد آموزش و ارتقا سلامت در سالن کنفرانس مرکز بهداشت برگزار گردید.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، فاطمه سلامیان کارشناس مسوول آموزش و ارتقا سلامت گفت: نیاز سنجی عبارت است از فرایند جمع آوری و تحلیل اطلاعات که بر اساس آن نیازهای افراد، گروه ها و جوامع مورد شناسایی قرار می گیرد. دربرنامه نیازسنجی، هدف پیدا کردن نیازهای سلامتی برای انجام مداخله برای کاهش یا حل آن ها است و یافتن موضوعاتی برای انجام فقط مداخلات آموزشی مد نظر نیست. در نیازسنجی سلامت در هر خانه بهداشت چهار اولویت مشخص می شود تا برای آنها برنامه آموزشی تنظیم و اجرا شود.
وی در ادامه افزود: برای انجام نیازسنجی سلامت در خانه بهداشت، ابتدا باید تیم نیازسنجی سلامت تشکیل شده و از طرف پزشک مسوول مرکز، به عنوان رییس گروه نیازسنجی، برای سایر اعضا ابلاغ زده شود. بدیهی است، بهورز دبیر تیم بوده و برای به رسمیت رسیدن مصوبات آن، حضور حداقل دو سوم از اعضا الزامی است.
سلامیان با اشاره به انجام نیازسنجی سلامت در مراکز شهری عنوان کرد: ابتدا باید تیم نیازسنجی سلامت در مرکز خدمات جامع سلامت تشکیل شده و از طرف پزشک مرکز، به عنوان رییس تیم نیازسنجی، برای سایر اعضا ابلاغ زده شود و کارشناس ناظر مرکز دبیر تیم است.
او در پایان با اشاره به شرح وظایف تیم مداخلات ارتقای سلامت در سطح مرکز خدمات جامع سلامت، برگزاری منظم جلسات تیم مداخلات ارتقای سلامت را اولویت دانست و تدوین برنامه ارتقا سلامت را بیان کرد: تحلیل مشکل(شناسایی علل رفتاری و غیر رفتاری)، اولویت بندی علل رفتاری و انتخاب سه علت رفتاری اولویت دار، اولویت بندی علل غیر رفتاری و انتخاب دو علت غیر رفتاری اولویت دار، تدوین اهداف کلی و اختصاصی، تدوین فعالیت های مرتبط با اهداف اختصاصی و نهایتا ارسال برنامه تدوین شده به سطح بالاتر و دریافت تاییدیه است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94066
کلیدواژه