• 1399/12/17
  • - تعداد بازدید: 1996

نقش چربی ها در بدن انسان از زبان کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت فیروزآباد

روغن ها و چربی ها را ازجمله غنی ترین منبع انرژی در بدن انسان هستند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت فیروزآباد روغن ها و چربی ها را ازجمله غنی ترین منبع انرژی در بدن انسان (هر یک گرم چربی حدود 9 کیلو کالری انرژی) دانست و گفت: چربی ها، پیش ساز برخی هورمون ها و مانع از هدر رفتن حرارت بدن و نیز جلوگیری کننده از نفوذ سرما به بدن و تامین کننده ویتامین های محلول در چربی مانند K,E,D,A هستند.

«منصوره نوروزپور» ادامه داد: برای تعیین مقادیر چربی و روغن مصرفی باید فاکتورهایی از قبیل سن، جنس و فعالیت روزانه بــرای تعیـیـن مقدار انرژی مورد نیاز در نظر گرفته شود.

نوروزپور افزایش کلسترول خون را از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند برخی سرطان ها ، دیابت ، بیماری های قلبی و عروقی دانست و افزود: برای پیشگیری از افــزایش کلسترول خون، توصیه می شود به جای روغن حیوانی و روغن نباتی جامد/ نیمه جامد از روغن های مایع کلزا، زیتون ، روغن آفتابگردان در حد اعتدال مصرف شود.

روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد/ نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از حــد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود. روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز ، سالاد و روی برنج مناسب نیست زیرا اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که برای روغن های خوراکی با کاربرد های مختلف، استانداردهای ملی جداگانه تدوین شده است. در حال حاضر استانداردی برای روغن خوراکی با سه کاربرد "پخت و پز، سالاد و سرخ کردنی" با عنوان روغن سه کاره وجود ندارد.

زمان خرید روغن نیز باید به چند نکته توجه ویژه کرد: روغن های که حاوی کمترین میزان اسیدچرب اشباع و ترانس باشند، سالم ترند. از خرید روغن های مایع با بسته بندی شفاف در پشت شیشه فروشگاه ها که موجب فساد روغن مایع می شود خودداری شود و از خرید روغن با ظرف های آسیب دیده نیز پرهیز گردد.