• 1403/01/27

نظارت بر واحدهای صنفی در روستاها

کارشناسان بهداشت محیط با حضور رئیس شبکه بهداشت و درمان، شامگاه ۲۵ فروردین۱۴۰۳ از واحدهای صنفی در روستاهای جهادآباد و بایگان بازرسی نمودند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت گفت: با توجه به ضرورت تشدید نظارت و بازرسی‌های بهداشتی از وضعیت واحدهای صنفی در روستاها، کارشناسان شبکه بهداشت ضمن برنامه ریزی و انجام هماهنگی‌های لازم اقدام به نظارت و بازرسی نمودند.
مهندس هوشیار در این بازدید اظهار داشت: حل مشکلات بهداشت محیط در چهار چوب شرایط کنونی و آتی، نیازمند مشارکت سایر گروههای تخصصی( بامهارت ها و تخصص هایی به غیر از بهداشت محیط) و همچنین دخالت فعال و همکاری اقشار مختلف مردم است.
وی افزود: دهیاران و بهورزان‌ به عنوان متولیان اصلی روستا نقش تاثیر گذاری بر حفظ بهداشت محیط و توسعه روستا دارند می توانند با ارتقای شاخص های بهداشتی نقش کلیدی در سلامت ‌جامعه روستایی داشته و نهایتا منجر به کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها شوند.
کارشناس مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت گفت: تلاش‌ بهورزان‌ در دور افتاده‌ ترین ‌روستاها موجب‌ می‌شود خدمات‌ بهداشتی‌ لازم‌ به‌ روستاییان ‌ارایه‌ شود و به‌ این‌ وسیله‌ از اشاعه ‌بیماری‌ در جامعه‌ جلوگیری‌ شود. با این‌ وصف‌ بهورزان‌ نه‌ تنها موجب‌ سلامت‌ روستاییان‌ می‌شوند، بلکه‌ به ‌تأمین‌ سلامت‌ جامعه‌ شهری‌ نیز کمک ‌می‌کنند، زیرا بیماری‌ مرز نمی‌شناسد و در صورت‌ عدم‌ رعایت‌ بهداشت‌ و عدم ‌ارایه‌ مراقبت‌های‌ بهداشتی‌ شهر و روستا، فقیر و غنی‌ در معرض‌ خطر ابتلا به‌ انواع‌ بیماریها قرار می‌گیرند.

سلطانعلی هوشیار در پایان خاطرنشان کرد: دهیاران نیز با بهسازی روستا از لحاظ بهبود وضعیت زیست محیطی، کمک به شورا در خصوص بررسی و شناخت کمبودها و نیازهای بهداشتی، مراقبت بر اجرای مقررات بهداشتی و ایجاد زمینه مناسب برای تامین بهداشت محیط، مراقبت بر وضعیت بهداشتی اماکن و معرفی اماکن غیربهداشتی به مسئولان ذیربط، تنظیف معابر و انهار عمومی، مجاری آب و فاضلاب، لایروبی قنوات روستا، تامین آب، اتخاذ تدابیر لازم برای حفظ روستا از خطر سیل، همکاری با شبکه بهداشت در جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیر و پیگیری و ایجاد نظارت بر امور بهداشتی روستا از قبیل کشتار بهداشتی دام و عرضه گوشت نقش مهمی در بهداشت محیط روستا دارند.
شایان ذکر است در این بازرسی‌ ضمن کنترل و بررسی وضعیت رعایت قوانین و الزامات بهداشتی و ارائه آموزش‌های لازم به متصدیان و کارکنان واحدهای صنفی، جمع آوری و معدوم سازی موادغذایی غیربهداشتی نیز صورت پذیرفت.