شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
نظارت بر شستشو و گندزدایی مخزن ذخیرهی آب آشامیدنی روستای امینآباد
در راستای ارتقاء سطح کیفی و بهمنظور اطمینان از سلامت آب آشامیدنی، طبق برنامهی زمانبندی شده، مخزن ذخیرهی هوایی ۲۵ متر مکعبی آب آشامیدنی روستای امینآباد که تأمینکنندهی آب ۱۰۰ خانوار است، شستشو و مجدداً در مدار بهرهبرداری قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، مهندس "سلطانعلی هوشیار" کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت با اعلام این خبر بیان کرد: عملیات شستشوی مخازن ذخیره ی آب آشامیدنی بهصورت دورهای و هر شش ماه یکبار جهت حفظ سلامت آب شرب روستاها با هماهنگیهای لازم و طبق برنامه ی زمان بندی با اطلاع رسانی قبلی به روستائیان توسط امور آب و فاضلاب شهرستان و با نظارت کارشناسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان انجام میگردد.
مهندس "علیرضا فروردین" کارشناس بهداشت محیط مرکز خدمات جامع سلامت شهید اکبری در تکمیل این خبر افزود: تمامی مراحل شستشوی مخازن آب، بر اساس دستورالعمل نظارت بر سامانه های تأمین آب آشامیدنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و دستورالعمل دفتر کنترل کیفیت و بهداشت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توسط آبداران روستایی و با هماهنگی و نظارت شبکه بهداشت و درمان شهرستان انجام میگیرد.
وی افزود: شیوههای پاکسازی و ضدعفونی کردن مخازن ذخیرهی آب آشامیدنی به دو روش کلی روشهای فیزیکی و شیمیایی تقسیم میگردند. روش فیزیکی شامل بازدید از تمام سطوح مخزن، تمامی راه های ارتباطی و تأسیسات و تجهیزات مربوط است و در این مرحله، تمامی آلودگیهای قابل رؤیت توسط ابزارهای مکانیکی از قبیل جت آب، برس، شعله و ماسه پاشی تمیز میگردد. در روش شیمیایی، تمامی آلودگیهای بیولوژیک با بهرهگیری از ترکیبات کلردار مناسب، حذف و مخزن پس از شستشو و به کار بستن دستورالعملهای خاص، آمادهی بهرهبرداری مجدد خواهد بود.
مهندس "فروردین" در خصوص مراحل شستشوی مخازن هوایی ذخیرهی آب آشامیدنی خاطر نشان کرد: ابتدا مخازن بهطور کامل از آب تخلیه و سپس عملیات خارج کردن رسوبات ته نشین شده با فشار آب صورت گرفته و در نهایت دیواره ها و کف مخازن پس از شستشو توسط مواد گندزا با غلظت مناسب با انجام عملیات سوپرکلریناسیون چندین بار شستشو داده میشوند.
در پایان نیز نمونه برداریهای شیمیایی و میکروبی به منظور اطمینان از سلامت آب آشامیدنی انجام شد.