شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
نظارت بر روند تهیه، توزیع و طبخ مواد غذایی
کارشناسان تغذیه مرکز بهداشت از روند تهیه، توزیع و طبخ مواد غذایی در مراکز شبه خانواده و بهزیستی بازدید نمودند.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، مریم کمالی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت در این بازدید گفت: بر اساس تعریف کدکس بین المللی، بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در تولید، فرآیند، نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.
وی افزود: برای حفظ و نگهداری مواد غذایی از عوامل آلوده و فاسد کننده با در نظر گرفتن نوع آلودگی روشهای مختلفی استفاده می گردد. بر اساس نوع ماده غذایی، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی و طول مدت زمان نگهداری و جنبه های اقتصادی و تکتولوژی برای هر نوع روش خاصی به کار می رود. برای نگهداری پاره ای از مواد غذایی فقط از یک روش استفاده می شود در حالیکه برای تعدادی از مواد غذایی دو یا چند روش نگهداری بکار می رود.
مریم کمالی در پایان گفت: تمامی مراحل و روش های نگهداری مواد غذایی، نحوه طبخ مواد غذایی، نوع و میزان روغن و نمک مصرفی و همچنین نحوه توزیع آن و سایر موارد بهداشتی در این مراکز مورد نظارت و بازرسی قرار گرفت که البته تمام موارد به درستی انجام شده است.
شایان ذکر است آموزش نکات تغذیه ای جدید و روش های نگهداری و نحوه مصرف مواد غذایی نیز جهت پرسنل، آشپز ها و مدیریت مجموعه ارائه شد.