• 1402/08/29

غربالگری فشارخون و دیابت با اجرای «پویش ملی سلامت»

هادی قائمی کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت، از غربالگری بیماری های فشارخون بالا و دیابت در شهرستان با اجرای «پویش ملی سلامت» خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، هادی قائمی گفت: در مرحله نخست اجرای «پویش ملی سلامت» به دنبال کنترل فشار خون و دیابت در جامعه هستیم. با پیوستن گروه هدف مشمول طرح که گروه سنی ۱۸سال به بالا هستند به این پویش و همکاری با همکاران ما از خانه های بهداشت گرفته تا مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در سطح شهرستان، بیماری های غیرواگیر را غربالگری خواهیم کرد.
وی با اشاره به اجرای «پویش ملی سلامت» از شنبه ۲۰ آبان تا ۱۵ دی در سراسر کشور، اظهار کرد: هدف از اجرای این پویش، حساس سازی عموم مردم نسبت به بیماریهای غیرواگیر، افزایش اطلاعات مردم نسبت به این بیماری ها و نهایتا شناسایی بیمارانی است که از بیماری خود اطلاعی ندارند.

او با تاکید بر اینکه اساس و پایه برنامه «سلامت خانواده» را بر کنترل بیماری های غیر واگیر قرار داده ایم، گفت: در فاز  نخست «پویش ملی سلامت» دو عامل خطر بیماری ها، یعنی فشارخون و دیابت را غربالگری خواهیم کرد و اطلاع رسانی در این امر بسیار موثر است.
قائمی اضافه کرد: با یک بار سنجش فشار خون و قند خون به دنبال شناسایی افراد مشکوک هستیم تا این افراد را پس از بررسی بیشتر در صورت قطعی بودن بیماری شان به شکل موثر تحت درمان قرار دهیم و با پیگیری مداوم و فعال از طریق مراقبان سلامت که در برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع مشغول به کار هستند، از عوارض بلند مدت این بیماری ها بکاهیم.

او در ادامه گفت: درصد بالایی از مرگ و میرها در کشور مربوط به بیماری های غیر واگیر است که این نوع بیماری ها مستقیم به دو عامل تغذیه و فعالیت بدنی ارتباط دارد و به دنبال این هستیم که بتوانیم این دو شاخص را نیز ارتقا دهیم.
قائمی در پایان خاطر نشان کرد: همه افراد بالاتر از ۱۸ سال می توانند با مراجعه به خانه های بهداشت، پایگاه های پزشک خانواده شهری و مراکز خدمات جامع سلامت از میزان فشارخون و قند خون خود به شکل رایگان بهره مند شوند.
گفتنی است این طرح در تمامی ادارات و ارگان ها و مدارس شهرستان فیروزآباد نیز در حال اجرا است.