30 شهریور 1403

  • 1400/12/22
  • - تعداد بازدید: 391
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد

توصیه های تغذیه ای در خصوص اهمیت شیر از زبان کارشناس تغذیه مرکز بهداشت فیروزآباد

.

 
کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت شهید جهانی شهرستان فیروزآباد توصیه های تغذیه ای در خصوص اهمیت و ضرورت مصرف شیر و فرآورده های آن را تشریح نمود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد فاطمه استوار میمندی گفت: شیر از مواد غذایی بسیار با ارزش و مغذی و یک ماده منحصر به فرد در بهبود تغذیه است که مصرف روزانه آن  برای همه گروه های سنی از نوزادی تا سالمندی توصیه می‌شود. شیر حاوی پروتئین با کیفیت بالا، کربوهیدرات و چربی است.

همچنین دارای ویتامین های گروه B، ویتامین های E ،C ،D و املاح مفیدی مثل کلسیم، فسفر، منیزیم و پتاسیم است و این یعنی تامین همه‌ی آنچه یک فرد سالم در روز نیاز دارد.

بر اساس هرم غذایی ایران، توصیه می شود که کودکان 1 تا 2 ساله روزانه 2 واحد شیر و لبنیات مصرف کنند.

از دو سال به بالا تا سالمندان روزانه 3_2 واحد انواع لبنیات شامل: شیر، ماست، کشک، دوغ و پنیر مصرف شود.

توصیه می شود شیر را از مراکز عرضه سنتی به صورت شیر خام تهیه نکنید و ترجیحا از شیر پاستوریزه که تحت شرایط خاص، در کارخانه، سالم سازی و میکروب های مضر آن حذف و در عین حال مواد ارزشمند آن حفظ شده، استفاده نمایید.

در صورت استفاده از شیر غیر پاستوریزه، باید آن را 10 دقیقه در حال همزدن بجوشانید که دچار بیماری تب مالت نشوید.

توصیه های مصرف شیر:

دریافت روزانه 3_2 واحد لبنیات خطر ابتلا به سرطان پستان و روده را کاهش می‌دهد.

شیر به دلیل داشتن کلسیم از ابتلا به فشار خون جلوگیری کرده و در کنترل آن مؤثر است.

شیر و لبنیات باعث کاهش شیوع چاقی و اضافه وزن می‌شود.

شیر به دلیل داشتن مواد معدنی مختلف در رشد قد و افزایش تراکم استخوان ها مؤثر است.

 

شیر و تأمین کلسیم بدن:

مقدار توصیه شده دریافت کلسیم حدود 1000 میلیگرم در روز است

که البته ممکن است برای برخی زیرگروه‌ های سنّی و جنسی اندکی بیشتر یا کمتر باشد.

کلسیم، عنصری حیاتی‌ست که در اکثر مواد غذایی و آشامیدنی مقداری وجود دارد، اما منابع غذایی که بتوانند در دریافت‌های معمول، نیاز انسان را برآورده کنند، عمدتا به لبنیات و ماهی ساردین محدود می‌شوند.

کلسیم موجود در منابع گیاهی در قیاس با لبنیات عموما مقدار و جذب بسیار کمتری دارند.

مصرف روزانه یک لیوان شیر کم‌چرب، می‌تواند حدود یک سوم مقدار مورد نیاز کلسیم را تامین کند.

افزودن چای، پودر کاکائو یا قهوه و فیبرهای گیاهی مثل خرما، موز، سیب و... ممکن است تا حدود ده درصد جذب روده‌ای کلسیم را کاهش دهد ولی اگر شما از جمله افرادی هستید که فقط با افزودن چنین موادی به شیر، شیر می‌خورید، این کار از نخوردن شیر گزینه بسیار بهتری‌ است.

 

شیر و کاهش مضرات آلودگی هوا

کلسیم موجود در شیر و لبنیات به ویژه ماست و پنیر، قادر به جذب عناصر سنگین بوده و می تواند با فلزات سنگین مثل سرب ترکیب و باعث دفع آنها از بدن شود.   

همچنین کازئین( پروتئین شیر) قادر به ایجاد پیوند با انواع ذرات فلزی در هوا بوده و باعث دفع آنها از بدن می‌شود. پس مصرف روزانه شیر می تواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی شود.     

مصرف شیر سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی مری و معده می شود. 

کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت شهید جهانی در پایان تاکید کرد: در هوای آلوده بهتر است مصرف شیر افزایش یابد زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم خنثی کننده سموم است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 56613
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید