شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
تغذیه در دوران بارداری
کارگاه آموزشی و مشاوره تغذیه مادران باردار در مراکز خدمات جامع سلامت شهری، توسط کارشناس تغذیه مرکز بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، مریم کمالی کارشناس تغذیه در این کارگاه آموزشی گفت: دوران بارداری، یکی از دورههای شگفتانگیز زندگی است که با فراز و نشیبهایی برای مادران همراه است. در این دوران، به سبب وجود نیازهای خاص و متفاوت بدن مادر، تغذیه به عنوان یک عامل بسیار حائز اهمیت، نقش بسزایی در سلامت و رشد بهینه جنین و همچنین سلامت مادر دارد.
وی افزود: در دوران بارداری حداقل سه وعده پروتئین، شش وعده غلات کامل، پنج وعده میوه، سه وعده محصولات لبنی، غذای دارای چربی ضروری و سالم نیاز است؛ همچنین ویتامینهای این دوره باید مصرف شود.
«مریم کمالی» اضافه نمود: چاقی در دوران بارداری می تواند خطرات جدی از جمله دیابت بارداری،مسمومیت بارداری، زایمان زودرس، امکان سقط، تولد کودک با نواقص ژنتیکی و مشکلات رشدی و سایر مشکلات برای مادر و کودک به همراه داشته باشد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت گفت: رعایت اصول تغذیه سالم و متعادل در این دوران، علاوه بر کاهش مشکلات و عوارض بارداری نظیر تهوع و استفراغ، نقش مهمی در جلوگیری از بروز بعضی اختلالات جدی مادران و جنین دارد. همچنین، تأثیر مثبت آن بر روی سلامت بعد از زایمان و حتی زندگی بعدی کودک نیز از جمله نتایج مهم آن میباشد.