30 شهریور 1403

  • 1401/07/26
  • - تعداد بازدید: 254
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد

اهمیت مصرف تخم مرغ از زبان کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه فیروزآباد

.

کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه فیروزآباد توصیه های تغذیه ای در زمینه اهمیت مصرف تخم مرغ را تشریح کرد.

به گزارش رواط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد «فیروزه کاویانی» گفت: تخم مرغ یکی از معدود غذاهایی کامل طبیعی است که نیازهای بدن را به طور متعادل تامین می نماید .

او ادامه داد: عمده ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی ، ترکیب کامل پروتئینی آن و مواد مهم موجود در آن نظیر کولین ، لوتئین و گزانتین است و تولید بسیار کم انرژی است . امروزه ثابت شده است مزایا و نقش تخم مرغ در سلامتی بدن به قدری است که نباید آن را از رژیم غذایی حذف کرد .

ارزش غذایی تخم مرغ

ü       ارزش غذایی یک تخم مرغ معادل 30 گرم از انواع گوشت (قرمز ، مرغ ، ماهی ) و نصف لیوان حبوبات پخته است .

ü       قابلیت جذب پروتئین تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات ، گوشت و حبوبات بالاتر است .

ü       تخم مرغ حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن می باشد .

ü       گزانتوفیل موجود در زرده تخم مرغ اثر ضد سرطانی دارد پس هر روز یک عدد تخم مرغ مصرف کنیم .

ü       خوردن یک عدد تخم مرغ در روز برای سلامت قلب مفید است .

Ø       به چه افرادی توصیه به مصرف تخم مرغ می کنیم ؟

*       با توجه به ارزش و خواص تخم مرغ مصرف آن در تمام گروه های سنی  از جمله زنان باردار و شیرده ، کودکان و نوجوانان در حال رشد ، ورزشکاران ، تمام بزرگسالان سالم ، افرادی که در نقاهت پس از بیماری هستند و سالمندان توصیه می شود.

چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟

مصرف تخم مرغ به دلیل ارزش غذایی بالا نباید در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه باید در موارد محدودیت مصرف ، مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد .

در بیماران مبتلا به دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی- عروقی تا حدود 3 عدد در هفته پیشنهاد می شود .

 البته در اینصورت باید از خوردن غذاهای چرب و پر نمک نیز همراه تخم مرغ خودداری و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن صورت پذیرد که در اینصورت نه تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروههای خاص مفید هم خواهد بود .

Ø       باورهای غلط در مورد کلسترول تخم مرغ

*       خوردن تخم مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط به جنس، سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می تواند مناسب و مفید هم باشد .

*       تغذیه با تخم مرغ نه تنها نسبت LDL: HDL که مهمترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماری های قلبی است را  تغییر بسیار کمی می دهد و در نتیجه بر روی احتمال بروز بیماری های قلبی-عروقی اثری ندارد بلکه باعث کاهش پاسخ های التهابی در بدن می گردد.

Ø       نکات مهم در زمان خرید تخم مرغ :

  1. تخم مرغ مصرفی را ترجیحا" از فروشگاه هایی که تخم مرغ ها را در یخچال نگهداری می نمایند خریداری کنید.
  2. هرگز تخم مرغ های شکسته ، ترکدار و آلوده را خریداری نکنید . در صورتی که تخم مرغ طی حمل به منزل ترک برداشت و یا شکست محتویات آن را در یک ظرف تمیز و در پوش دار ریخته و در یخچال نگهداری کنید و طی حداکثر دو روز آن را مصرف نمایید .
  3. ترجیحاً تخم مرغ های بسته بندی شده به روش بهداشتی را خریداری نمایید و حداکثر ظرف یک ماه نگهداری از زمان تولید آن در یخچال آنرا مصرف نمایید

مشخصات تخم مرغ سالم و بهداشتی

  1. پوسته باید بدون ترک، تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد .
  2. محتویات تخم مرغ باید فاقد بوی تعفن و علائم فساد باشد.
  3. در بسته های دارای مشخصات تولید کننده و تاریخ تولید و در داخل یخچال با برودت صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود.

 

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 68000
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید