01 آذر 1403

  • 1403/08/07
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

اجرای معاینه پدیکلوزیس در مدارس

مسوول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس مرکز بهداشت فیروزآباد، از اجرای طرح معاینه پدیکلوزیس (شپش) در مدارس تحت پوشش خبر داد.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، «زینت ریحانی» با اعلام این خبر گفت: "شپش" نوعی حشره خونخوار خارجی بدن انسان است که می تواند افراد را در هر سن، جنس و با هر سطح اجتماعی و اقتصادی آلوده ‌سازد.
او افزود: آلودگی "پدیکلوزیس" که به سبب آن ابتلای انسان به شپش سر اتفاق می افتد. یکی از معضلات بهداشتی جامعه، خانواده و مدرسه می باشد، و ابتلای دانش آموزان می‌تواند بر پیشرفت تحصیلی آنها به علت خواب ناآرام شبانه و خارش موی سر، تاثیر گذار باشد.
«ریحانی» ادامه داد: در اقصی نقاط جهان، مدارس یکی از مهمترین محل‌های بروز آلودگی به شپش است، و این آلودگی علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی برای دانش‌آموزان و خانواده آنها، می‌تواند موجب ایجاد مسائل روانی و بیماری‌ها‌ی ثانویه منتقله از طریق شپش شود.
مسوول واحد سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس مرکز بهداشت، با اشاره به دستورالعمل اجرایی پیشگیری از پدیکلوزیس در مدارس، از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: در همین راستا و به منظور پیشگیری و کنترل آلودگی به پدیکلوزیس سر در مدارس شهری و روستایی، این واحد با همکاری مدیران مدارس، اقدام به معاینه دانش آموزان مدارس تحت پوشش این مرکز، کرده است.


او همچنین ادامه داد: به منظور تشخیص و یافتن موارد آلودگی در بین دانش آموزان، معاینات پوست و موی دانش آموزان توسط مراقبین بهداشت پایگاه های بهداشتی و رابطین مدارس از ابتدای مهر ماه آغازشده است و برنامه ریزی جهت معاینه صد در صد دانش آموزان گروه هدف (مقطع ابتدایی دخترانه، پسرانه و مقطع متوسطه اول دختر )در هر فصل صورت گرفته است.
«زینت ریحانی» خاطرنشان کرد: بهترین راه مقابله با شپش خصوصا در فصل مدرسه، رعایت بهداشت فردی و عمومی است. مراقبان و مربیان بهداشت باید خصوصا در مدارس ابتدایی به ویژه بین دانش آموزان دختر، ضمن آموزش اصول بهداشتی، مراقبت های لازم را انجام دهند تا مانع از شیوع و همه گیری پدیکلوزیس شوند.
مسوول واحد سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس تصریح کرد: والدین نیز در این زمینه با کنترل روزانه سر فرزندان خود و توجه به رفتار هایی نظیر خاراندن بیش از اندازه بدن و سر، بروز نقاط قرمز رنگ روی پوست، بیقراری و وجود دانه های سفید رنگ چسپیده به بن موها، باید بلافاصله به مراکز بهداشتی و درمانی یا پایگاه های پزشک خانواده مراجعه و نسبت به درمان کامل فرزند خود اقدام نمایند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 111665
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید