شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
اجرای ماده 17 قانون جوانی حمایت از خانواده؛ گامهایی مهم در جهت حمایت از مادران شاغل
کارشناس مسوول سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، با اشاره به اجرای کامل ماده 17 قانون جوانی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از مزایای آن برای مادران شاغل و خانوادهها خبر داد و بر اهمیت این تغییرات در حمایت از حقوق مادران و تقویت نهاد خانواده تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، معصومه سروری، کارشناس مسوول سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد با اشاره به ماده 17 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: طبق این قانون، مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوقالعادههای مرتبط به 9 ماه افزایش یافته است. همچنین، در صورت درخواست مادر، تا 2 ماه از این مرخصی در ماههای پایانی بارداری قابل استفاده خواهد بود. در مورد تولد دوقلو یا بیشتر، مرخصی زایمان به 12 ماه افزایش مییابد.
«سروری» به نکته مهم دیگری اشاره کرد و افزود: در مشاغل نیازمند نوبت شبکاری، مادران شاغل باردار و مادرانی که فرزند شیرخوار دارند، تا دو سال میتوانند از این نوبت کاری به صورت اختیاری استفاده کنند. همچنین، برای پدران تا یک ماهگی کودک، این امکان فراهم شده است. این بند شامل کارکنان بخش خصوصی مشمول قانون کار نمی شود.
او همچنین با اشاره به ماده دیگری از این قانون، خاطرنشان کرد: اعطای دورکاری به مادران باردار، حداقل به مدت 4 ماه در دوران بارداری، در مشاغلی که این امکان فراهم است، الزامی است.
کارشناس مسوول سلامت خانواده در پایان افزود: یکی از موارد قابل توجه این قانون، کاهش سن بازنشستگی برای مادران شاغل، از زمان لازم الاجرا شدن این قانون است. به ازای هر فرزند، مادران میتوانند از یک سال کاهش در سن بازنشستگی بهرهمند شوند. برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر، این کاهش به یک و نیم سال به ازای هر فرزند خواهد بود.
«معصومه سروری» همچنین تأکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف یا عدم اجرای این قوانین، شهروندان میتوانند شکایات خود را به شماره 190 داخلی 6 ثبت کنند.
نظر دهید