شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
آموزش اصول تغذیه صحیح در پیشگیری و کنترل چاقی
به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت، آموزش اصول تغذیه صحیح در پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی ویژه پرسنل اداره بهزیستی فیروزآباد توسط واحد تغذیه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، مریم کمالی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت گفت: چاقی وضیعتی است که در آن بافت چربی بیش از حد طبیعی در بدن فرد انباشته شده باشد. انباشت بیش از حد بافت چربی میتواند باعث به خطر افتادن شاخصهای سلامتی و نیز کاهش میانگین طول عمر گردد.
وی افزود: شایعترین روش برای تخمین چاقی استفاده از شاخص توده بدن (BMI) است. شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست میآید. طبق تعریف هنگامی که شاخص توده بدن از ۳۰ بیشتر شود، آن فرد چاق محسوب میشود. در کودکان نیز برای تشخیص چاقی از نمودار های رشد استفاده میشود.
کمالی عنوان کرد: چاقی احتمال ابتلا به بیماریهای گوناگون، به خصوص بیماری های قلبی، پرفشاری خون،دیابت نوع دوم، پوکی استخوان و انواع مشخصی از سرطان ها و نیز سایر بیماری های غیر واگیر را افزایش میدهد.
او ادامه داد: تاکنون دلایل متنوعی برای علت ابتلا به چاقی ارائه شده است.چاقی بیشتر به وسیله ترکیب بیش از اندازه انرژی غذایی دریافتی و تحرکات بدنی کم ایجاد میشود. گاهی چاقی می تواندبه دلیل ابتلا به برخی بیماری ها، استرس، مصرف انواع خاصی از داروها و یا سایر علت ها نیز ایجاد شود.
کارشناس تغذیه در پایان گفت: رعایت اصول تغذیه و رژیم غذایی و همچنین تمرینات ورزشی راه حلهای اصلی مرض چاقی میباشند. کیفیت رژیم غذایی را میتوان با کاهش مصرف غذاهای پرانرژی، مانند غذاهای پرچرب و شیرین و همچنین استفاده بیشتر از غذاهای گیاهی و سبزیجات، افزایش داد.