01 آذر 1403

  • 1403/08/06
  • - تعداد بازدید: 79
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

آشنایی با نان کامل و اثرات مفید آن بر سلامتی

نان قوت اصلی اکثر مردم جامعه است، بسیاری از افراد هر روز یا حداقل چند روز در هفته از نان استفاده میکنند.

سرانه مصرف نان در ایران 111 کیلوگرم در سال اعلام شده است.باتوجه به اهمیت نان در سبد غذایی مردم ایران شناخت بهترین نوع نان از اهمیت زیادی برخوردار است.

براساس دستورالعمل های رژیمی می بایست حداقل 50 درصد از غلات مصرفی روزانه افراد از نوع غلات کامل باشد.

نان کامل (مانند سنگک تهیه شده با آرد کامل) نسبت به نان های تهیه شده با آرد سفید از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار می باشد.

نان بخش عمده ای از انرژی ، پروتئین، ویتامین های گروه ب و آهن مورد نیاز انسان را تامین می کند.

 

  1. یک دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، آندوسپرم و جوانه.
  2. وقتی دانه ها به آرد تبدیل می شوند، می توان آنها را تصفیه نمود یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.

فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخشهای سبوس پر فیبر دانه را حذف میکند تا آرد نرمتر و سفیدتر در مقایسه با آرد کامل به دست آید. به همین دلیل نان های تهیه شده از آرد سفید نسبت به نانهای تهیه شده از آرد کامل رنگ سفیدتری دارند. از طرف دیگر، آرد کامل با استفاده از تمام قسمت های دانه تهیه می شود، به همین دلیل نان تهیه شده از این نوع آرد از نظر تغذیه ای ارزشمندتر می باشد .

فواید و اثرات مفید مصرف نان کامل برسلامتی  :

  1. بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. کاهش چربی خون
  4. تنظیم قند خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت
  5. کاهش ابتلا به پرفشاری خون
  6. کاهش التهاب در بدن
  7. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
  8. پیشگیری و بهبود بیماری کبد چرب
  9. کاهش خطر ابتلا به سرطانهای مختلف
  10. بهبود سلامت چشم و تقویت بینایی
  11. بهبود خلق و خو، استرس و افسردگی
  12. پیشگیری از کم خونی فقر آهن

 

مریم کمالی : کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 111609
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید