30 شهریور 1403

  • 1399/12/11
  • - تعداد بازدید: 539
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

پیشگیری و درمان چاقی در کودکان

.

 
کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد در خصوص سرعت رو به رشد چاقی و اضافه وزن در اکثر کشورها از جمله ایران هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، «منصوره نوروزپور» گفت: چاقی می تواند سنگ بنای ایجاد طیف وسیعی از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلب و عروق، دیابت، انواع سکته های مغزی و قلبی، بیماری های کبدی و سایر بیماری ها باشد.

نوروزپور ادامه داد: از آنجا که سنین رشد و کودکی در بستر سازی سلامتی و بیماری فرد دارای اهمیت ویژه ای است، کنترل چاقی و اضافه وزن در این سنین از اهمیتی دو چندان برخوردار بوده و می بایست مورد توجه والدین و مسئولین قرار گیرد.

او افزود: اگر چه چاقی معلول عوامل مختلفی است و به سختی می توان یک عامل را علت اصلی چاقی دانست، اما اگر بخواهیم در یک کلام دلیل اصلی چاقی را بیان کنیم، می توانیم چنین بیان کنیم که چاقی در اثر عدم تعادل بین انرژی دریافتی و مصرفی بدن فرد می باشد.

نوروزپور خاطرنشان نمود: 40 تا 90 درصد افرادی که در کودکی تجربه چاقی را داشته اند، در بزرگسالی نیز از چاقی رنج خواهند برد.

کارشناس واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد تاکید کرد: چاقی در کودکان و نوجوانان زمینه ساز ابتلا به بیماری های مزمنی مانند: بیماری های قلب و عروق، دیابت، پرفشاری خون، افزایش چربی های خون،بیماری های کبدی و بیماری های تنفسی در بزرگسالی است.
نوروزپور در پایان جهت مدیریت چاقی و اضافه وزن در کودکان توجه به موارد ذیل را ضروری دانست:
·همراهی و همکاری خانواده
·بررسی الگوی غذایی خانواده و تصحیح آن
·بررسی و اصطلاح الگوی غذایی کودک و نوجوان
·تنظیم برنامه های غذایی کاهش وزن بر اساس سن کودک و نوجوان
·افزایش فعالیت بدنی
·توجه به اختلالات هورمونی، داروهای مصرفی و یا عوامل ژنتیکی موثر در چاقی

توصیه های تغذیه ای در  پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان

مصرف سه وعده اصلی غذایی بویژه وعده صبحانه بعنوان یکی از سه وعده اصلی غذایی

تنظیم خواب کودک.

کودکی که به موقع بخوابد، برنامه غذاییش نیز به موقع انجام می شود.

مصرف میان وعده های غذایی سالم مانند میوه جات و سبزی جات تازه یا پخته، شیر و لبنیات کم چرب

مصرف غذاهای فیبردار (مثل نان سنگک، بیسکوییت سبوس دار)، استفاده از خشکبار، آجیل و مغزها بجای تنقلات کم ارزش

خودداری از مصرف بی رویه انواع شیرینی ها، شکلات، آب نبات، بستنی، آبمیوه های صنعتی، نوشابه و موارد مشابه

محدود کردن غذاهای پرچرب و سرخ شده مانند انواع فست فودها(سوسیس، کالباس، همبر، پیتزا، سیب زمین سرخ شده)

افزایش فعالیت بدنی روزانه مثل پیاده روی، دوچرخه سواری، کمک در انجام کارهای منزل به بزرگترها مانند نظافت و ...

لازم به ذکر است که والدین باید توجه داشته باشند که پزشک و متخصص تغذیه نسبت به سنین رشد و نیازهای بدن کودکان و نوجوانان اطلاعاتی بسیار بیشتر از والدین دارند و توصیه های غذایی که می دهند بر اساس در نظر گرفتن کلیه شرایط فیزیولوژیک می باشد. لذا لازم است والدین به آنها اعتماد نموده و توصیه های ایشان را به دقت و درستی انجام دهند.

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 37877
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید