شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
همایش جوانی جمعیت
همایشی به مناسبت بزرگداشت هفته ملی جوان با حضور سرپرست شبکه بهداشت، با اهداف افزایش آگاهی دانشجویان، اساتید و کارکنان نسبت به وجوه مثبت و ارزشمند فرزندآوری و ازدواج بهنگام و آسان گیری معقوله ازدواج و صیانت از تحکیم خانواده توسط واحد بهداشت مدارس در سالن دانشگاه آزاد برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، محمد دوله سرپرست شبکه در این همایش با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم در فهم وضعیت باروری در کشور، میانگین سنی مادران است، گفت: مطابق با آخرین سرشماری کشور حدود ۳۶ درصد از جمعیت زنان جوان ۱۵ تا ۳۴ سال کشور را دخترانی تشکیل می دهند که هنوز ازدواج نکرده اند و حدود ۲/۳ درصد از زنان ۴۵ ساله و بیشتر در بازه سنی تجرد قطعی قرار دارند.
او در ادامه در تبیین و اجرائی سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با بیان اینکه جمعیت، مهمترین کلان مساله در کشور است، افزود: جمعیت مهمترین دغدغه حال حاضر در کشور محسوب می شود تنها کشوری در جهان در جمعیت سقوط داشته، ایران بوده همه کشورها کاهش جمعیت داشتند ولی سقوط نداشتند.
وی با بیان اینکه اغلب کشورهای اروپایی در سیاه چاله جمعیتی افتاده و حتی مشوق های خوب اقتصادی هم در این زمینه دارند گفت: در کشور چین با بیش از یک میلیارد و نیم جمعیت، سیاست تک فرزندی را کنار گذاشته و به حفظ جوانی جمعیت روی آورده و جزو قدرت های برتر اقتصادی دنیا است.
محمد دوله با بیان اینکه برای نجات از سیاه چاله جمعیتی ۶ سال فرصت داریم و در این مدت میزان موالید در کشور باید از یک میلیون به ۲ میلیون و ۵۰۰ نفر در سال برسد، تصریح کرد: موضوع فرزندآوری نه مشکل اقتصادی بلکه ریشه فرهنگی دارد و در این حوزه نوعی اختلال در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه دو نگاه دولتی و مردمی سازی جمعیت نسبت به جوانی جمعیت وجود دارد افزود: نرخ رشد جمعیت در سال ۱۴۰۰ در کشور ۶/۰ دهم درصد بود و در ابتدا ایران در نرخ رشد جمعیت در رتبه اول بوده ولی با اجرای برنامه تنظیم خانواده در ایران شعار " فرزند کمتر، زندگی بهتر" و تصویب قانون مربوط در سال ۷۳ تعداد اعضای خانوارها را به شدت کاهش داد در حال حاضر نرخ جمعیتی پایینی را داریم و اغلب کشور های غرب آسیا نیز از الگوی جمعیتی ایران تبعیت می کنند و در پیش بینی صندوق های بین المللی نیز نرخ رشد ایران منفی خواهد شد به طوری که از سال ۹۴، نرخ موالید از یک میلیون و ۵۰۰ هزار به یک میلیون و ۱۰۰ هزار رسیده است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان با بیان اینکه اعتمادسازی و امیدآفرینی دو مقوله مهم است که برای رسیدن به آنها در جامعه برنامه ریزی صحیح باید داشته باشیم، ابراز کرد: اجرای مطلوب قانون جوانی جمعیت، بهترین راه تحقق این مساله مهم در کشور است و علاوه بر دولت، افراد و مراکز تاثیرگذار هم باید نقش ایفا کنند و به فرهنگ سازی عمومی جامعه در رابطه با فرزندآوری کمک نمایند.
این مسوول سقوط سایز خانوار را یکی از شاخص های غیرمستقیم سنجش وضعیت تعداد فرزند در خانواده ها دانست و افزود: رقم ۳ در این شاخص نشان دهنده آن است که در بهترین و آرمانی ترین حالت، هر خانواده از یک پدر، یک مادر و یک فرزند تشکیل شده است. درحالی که در واقعیت اینطور نیست وشکلهای متنوعی از خانواده در جامعه وجود دارد که ترکیبی از والدین و فرزند نیست. این امر نشان دهنده آن است بسیاری از خانواده حتی همان یک فرزند را هم ندارند.