02 آذر 1403

  • 1402/02/10
  • - تعداد بازدید: 49
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

توصیه های کارشناس تغذیه شبکه فیروزآباد در خصوص راههای پیشگیری از سرطان پروستات

.

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد در خصوص سرطان پروستات بعنوان اولین سرطان شایع در کشور و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان مقاله ای را منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد متن مقاله منصوره نوروزپور بدین شرح است.

موضوع: ارتباط تغذیه نامناسب با سرطان پروستات (prostate cancer) در مردان

نهم تا پانزدهم اردیبهشت ماه، بعنوان هفته سلامت نامگذاری گردیده است.  با اعلام وزارت بهداشت، شعار هفته سلامت امسال "سلامت برای همه با پزشکی خانواده" انتخاب شده است. لذا مقاله ای در خصوص "نقش تغذیه در پیشگیری و بهبود سرطان پروستات در مردان" با هدف ارتقاء آگاهی عموم مردم جامعه به شرح ذیل به قلم تحریر درآمده است.

سرطان پروستات اولین سرطان شایع در کشور و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان است. بروز آن در اکثر موارد پس از 65 سالگی افزایش می یابد و به علت بزرگ شدن پروستات در این بیماری ، علائم انسداد مجرای ادراری را بروز می دهد . چاقی شکمی در مردان می تواند شیوع و شدت انسداد مجرای ادراری را افزایش دهد. رژیم حاوی گوشت قرمز ، چربی و اسید چرب اشباع (چربی های جامد ) می تواند زمینه ساز این بیماری باشد.

علائم و نشانه های سرطان پروستات:

برخی از علائم این بیماری عبارتند از : ادرار قطره قطره و مکرر ، درد یا سوزش ادرار و درد لگن و بالای ران .

در صورت بروز علائم فوق الذکر باید حتماً به پزشک مراجعه کرد.

عوامل زمینه ساز بروز سرطان پروستات:

1-سن: با بالا رفتن سن (به ویژه سن بالاتر از 60 سال )، خطر ابتلا به پروستات نیز افزایش می یابد.

2-سابقه خانوادگی: ژن های خاصی که از والدین به ارث رسیده اند ممکن است بر میزان ابتلا به سرطان پروستات تاثیر بگذارند. در مردانی که پدر یا برادر مبتلا به سرطان پروستات داشته اند دو تا سه برابر بیشتر احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد.

3-نژاد: سرطان پروستات در بعضی از نژاد ها و گروه های قومی شایع تر است.

4-عفونت یا التهاب پروستات

5-رژیم غذایی : هیچ تحقیقی به طور قطع نشان نداده است که رژیم غذایی و تغذیه می توانند به طور مستقیم بر پیدایش سرطان پروستات تاثیر بگذارند اما برخی مطالعات نشان داده اند که رژیم پرچرب حیوانی و نیز مصرف الکل می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات شود.

توصیه های تغذیه ای برای پیشگیری و کمک به بهبود سرطان پروستات:

*وزن خود را متناسب با قدتان حفظ کنید و در صورت چاقی ، با مراجعه به مشاور تغذیه ، رژیم غذایی کاهش وزن را در پیش بگیرید.

*پروتئین مورد نیاز بدن را با مصرف منابع کم چربی مثل انواع گوشت کم چربی، مرغ ، ماهی و لبنیات کم چرب بدست آورید.

*رژیم غذایی کم چربی و پر فیبر را رعایت نمایید.

*منابع غذایی غنی از اسید چرب امگا 3 مانند ماهی و میگو مصرف کنید.

*حبوبات وغلات کامل (حاوی فیبر بالا)، مغز دانه ها (گردو ، بادام ، پسته ، فندق و...) ، خشکبار و محصولات سویا مانند آجیل سویا و شیر سویا که حاوی ترکیبات ویژه به نام ایزوفلاونوئید هستند و خاصیت ضد سرطانی دارند، مصرف کنید.

*مصرف سبزی ها و میوه های سبز ، زرد ، نارنجی و قرمز رنگ ( به ویژه گوجه فرنگی پخته ، سس گوجه فرنگی، توت فرنگی و ...) و کلم را که نقش محافظتی و پیشگیرانه در برابر این سرطان دارد در برنامه غذایی روزانه قرار دهید.

 

منصوره نوروزپور، کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه، شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، سال 1402

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 77633
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید