شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد
اجرای فاز دوم طرح ملی ارزشیابی برنامه توزیع شیر رایگان در مدارس مقطع ابتدایی
طرح ارزشیابی برنامه توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی شهرستان فیروزآباد، توسط کارشناسان واحد تغذیه انجام شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، منصوره نوروزپور کارشناس مسوول تغذیه گفت: با توجه به نقش گروه شیر و لبنیات در سلامت افراد؛ بویژه دانش آموزان که در سنین رشد قرار دارند، یکی از اولویت های برنامه های امنیت غذا و تغذیه در سند ملی این برنامه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اجرای برنامه شیر مدرسه با هدف ارتقاء سلامت دانش آموزان و پیشگیری از سوء تغذیه و همچنین ترویج فرهنگ مصرف شیر بوده است. با اجرایی شدن این برنامه، توزیع رایگان شیر در مدارس ابتدایی دولتی همزمان با کل کشور در مدارس گروه هدف شهرستان فیروزآباد و میمند از آذرماه ۱۴۰۲؛ آغاز گردید و در هر هفته دو وعده شیر در مدرسه، بین دانش آموزان توزیع گردیده است.
او در ادامه افزود: شیر و فرآورده های آن، مهمترین منبع تأمین کننده کلسیم بدن بشمار می رود. این گروه، حاوی پروتئینهای کیفیت بالا است؛ که برای رشد و ترمیم بافتها ضروری هستند. همچنین شیر و فرآورده های آن حاوی فسفر، ویتامینB2 ، B12، ویتامین A و سایر مواد مغذی می باشد که بدلیل داشتن کلسیم و فسفر نقش مهمی در تشکیل و استحکام استخوان ها و دندان ها دارد و بعلت داشتن ویتامین A، برای رشد و سلامت پوست هم مفید است.
کارشناس مسوول واحد تغذیه عنوان کرد: بر اساس مصوبات شورای ملی امنیت غذا و تغذیه و مکاتبات دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مقرر گردید؛ ارزشیابی برنامه شیر در مدرسه با هدف "تعیین میزان اثربخشی مصرف شیر در بهبود رشد و سلامت دانش آموزان گروه هدف" در دو مرحله انجام پذیرد.
«منصوره نوروزپور» اضافه کرد: فاز اول ارزشیابی برنامه در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ و مرحله دوم آن در اردیبهشت ماه توسط کارشناسان تغذیه شهرستان اجرا گردید و در این ارزشیابی، ۶۰ دانش آموز دریافت کننده شیر به صورت تصادفی انتخاب شدند و قد و وزن آنها اندازه گیری و وضعیت رشد این دانش آموزان بر اساس نمودارهای استاندارد و مرجع تعیین گردید. همچنین پرسشنامه بررسی میزان رضایت مندی و آگاهی دانش آموزان در مورد اجرای برنامه نیز تکمیل شد که در حال آنالیز و بررسی نتایج می باشد.
شایان ذکر است با شروع برنامه، جلسات آموزشی متعدد توسط کارشناسان تغذیه حوزه ی ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت در خصوص اهمیت و ضرورت مصرف گروه شیر و لبنیات؛ جهت کادر مدرسه، دانش آموزان و اولیاء آنان برگزار گردید و نظارت بر حسن اجرای آن طبق چک لیست های تخصصی انجام شده است.