30 شهریور 1403

  • 1402/12/19
  • - تعداد بازدید: 92
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

آموزش نیازهای تغذیه ای بانوان در دوران بارداری

کارگاه آموزشی و مشاوره تغذیه مادران باردار در مناطق روستایی، توسط کارشناس تغذیه مرکز بهداشت برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و‌ درمان شهرستان فیروزآباد، مریم کمالی کارشناس تغذیه در این کارگاه آموزشی گفت: وزن گیری مناسب در طول بارداری، یکی از مهم ترین عوامل موثر در سلامت و وزن گیری جنین است. در دوران بارداری مادر لازم است انرژی بیشتری نسبت به قبل دریافت کند که این انرژی باید از یک رژیم غذایی متعادل شامل غلات کامل، پروتئین ها، میوه ها و سبزی ها تامین شود. همچنین مصرف چربی ها و شیرینی ها باید در کمترین مقدار حفظ شود.
وی افزود: داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم همچنین می تواند به کاهش عوارض بارداری مثل یبوست و تهوع کمک کند. در کنار رژیم غذایی مناسب داشتن فعالیت بدنی مناسب ضروری است.
او بیان کرد: در دوران بارداری بهتر است مایعات کافی با مصرف آب، شیر، آبمیوه های طبیعی و سوپ تامین شود. بهتر است از مصرفی نوشیدنی های حاوی قند افزوده، نوشیدنی های کافئین دار و الکل پرهیز شود.
وی با اشاره به انواع مکمل های مورد نیاز بارداری گفت: نیاز است مادرانی که قصد بارداری دارند، از سه ماه قبل از شروع بارداری مکمل یدوفولیک؛ حاوی ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید و ۱۵۰ میکروگرم ید را تا هفته ۱۶ بارداری مصرف کنند. همچنین تمامی مادران باردار باید از ابتدا تا انتهای بارداری روزانه یک مکمل ویتامین D، ۱۰۰۰ واحدی مصرف کنند و از هفته ۱۶ بارداری تا ۳ ماه پس از زایمان، مصرف روزانه یک مکمل مولتی مینرال برای تمام مادران ضروری است. تمامی مادران باردار لازم است از هفته ۱۶ بارداری تا ۳ ماه پس از زایمان، روزانه یک قرص فروس سولفات ۶۰ میلیگرم مصرف کنند.
«مریم کمالی» افزود: مصرف غذاهایی در دوران بارداری ممنوع است؛ جگر چون مصرف آن در دوران بارداری خطر نقص های جنینی را افزایش می دهد، لازم است مادران باردار از مصرف جگر در دوران بارداری پرهیز کنند و همچنین از مصرف انواع دمنوش های گیاهی نیز اجتناب کنند. مصرف هویج در دوران بارداری نیز بهتر است کاهش یابد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 97309
کلیدواژه