01 آذر 1403

  • 1402/11/16
  • - تعداد بازدید: 292
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

تغذیه در خلق و خو

اضطراب و افسردگی از جمله اختلالات روانی شایع هستند که شیوع بالایی در جوامع پیشرفته و در حال توسعه دارد .آمارها نشان می دهد از هر پنج نفر، یک نفر به خصوص زنان در دوره هایی از زندگی خود از این اختلالات رنج می برند.

                                                                                                                             

اضطراب به معنای احساس نگرانی مداوم که مانع از توانایی فرد برای آرامش میشود. افسردگی به معنای احساس ناامیدی، غم و ترس در طولانی مدت که توانایی فرد در پاسخ به مشکلات زندگی، انجام فعالیت های روزانه و عملکرد جسمی و عقلانی را تحت الشعاع قرار می دهد. اختلالات روانی یا خلق و خو مانند افسردگی و اضطراب عوارض جانبی رفتاری و فیزیکی را به همراه دارند و دارای تظاهرات فیزیکی ناتوان کننده مثل سردرد، لرزش و تعریق کنترل نشده و تنش عضلانی است. این اختالالت روانی بر انتخاب های غذایی ما تاثیر می گذارد .

فرضیه ها اختلال در تنظیم انتقال دهنده های عصبی خاص مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید را به عنوان علل بالقوه برای اضطراب و افسردگی مطرح می کنند. شواهد رو به رشدی نشان میدهند که رژیم غذایی و تغذیه نقش کلی در اختلالات رفتاری دارند. در افراد مبتلا به افسردگی و اضطراب ریز مغذی مثل زینک و رژیم غذایی مدیترانه ای به شدت توصیه می شود که شامل: غلات کامل، سبزیجات، میوه، حبوبات، آجیل خام و بدون نمک، لبنیات کم چرب، ماهی، مرغ و تخم مرغ و روغن زیتون می باشد. همچنین از مصرف غلات تصفیه شده، غذای سرخ شده، فست فودها و گوشت های فرآوری شده به شدت خودداری شود. مطالعات نشان داده اند پایبندی زیاد به رژیم غذایی مدیترانه ای کاهش 32 درصدی خطر نسبی برای افسردگی و اضطراب را به دنبال دارد.

  • گروه خبری : پیام سلامت
  • کد خبری : 94380
کلیدواژه

تصاویر