30 شهریور 1403

  • 1402/12/28
  • - تعداد بازدید: 88
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

توصیه های تغذیه ای برای مادران باردار و شیرده در ماه مبارک رمضان

کارگاه آموزشی توصیه های تغذیه ای برای مادران باردار و شیرده در ماه مبارک رمضان، توسط کارشناس تغذیه مرکز بهداشت برگزار گردید.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد، مریم کمالی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت در این خصوص گفت: در سه ماهه اول بارداری به ویژه ۸ هفته نخست بارداری که سلول های مغزی جنین در حال شکل گیری است، روزه داری به خصوص در ایامی که ساعات آن طولانی است و به حدود ۱۴ ساعت می رسد، ممکن است صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین بزند.
وی افزود: در سه ماه سوم بارداری نیز بخش عمده انرژی جنین از قند خون (گلوکز خون مادر) تامین می شود و روزه داری با ایجاد ترکیبات کتونی حاصل از سوخت چربی های بدن برای تامین انرژی می تواند به سیستم عصبی جنین لطمه بزند، بنابر این در سه ماه اول و سوم بارداری روزه گرفتن توصیه نمی شود.
«مریم کمالی» اظهار داشت: در سه ماه دوم بارداری با نظر پزشک و متخصص تغذیه اگر مادر کم وزن نباشد، جنین او با توجه به سن جنینی رشد خوبی داشته باشد، فشار خون طبیعی داشته باشد، کالری و مواد غذایی کافی دریافت نماید و بیماری خاصی نداشته باشد قادر به روزه گرفتن می باشد.
وی بیان نمود: درمادران شیرده ای که در ۶ ماهه اول شیردهی تنها منبع غذایی نوزاد، شیر مادر است و دیده شده که روزه داری سبب اختلال در شیردهی و به دنبال آن اختلال در وزن گیری کودک می گردد. بهتر است در این ایام از روزه داری خودداری نمایند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت در پایان گفت: در ۶ ماهه دوم شیردهی و با شروع تغذیه کمکی و به شرط اینکه مادر شیرده از برنامه غذایی صحیح پیروی نماید و منحنی رشد کودک طبیعی باشد، گرفتن روزه منعی ندارد لذا در این دوره رژیم غذایی مادر باید غنی از پروتئین و ریز مغذی ها از جمله آهن، کلسیم و انواع ویتامین ها باشد؛ بنابر این در صورتی که مادر شیرده مایل به گرفتن روزه در ماه مبارک است باید نکاتی را رعایت کند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 98037
کلیدواژه