24 مرداد 1404

  • 1404/04/30
  • - تعداد بازدید: 193
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان فیروزآباد

شناسایی نخستین مورد تب کریمه کنگو در فیروزآباد / هشدار به مشاغل مرتبط با دام

با شناسایی اولین مورد بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) در سال جاری در شهرستان فیروزآباد، تیم مشترک مرکز بهداشت و دامپزشکی با حضور در محل زندگی و کار بیمار اقدامات لازم را برای بررسی، آموزش و پیشگیری انجام دادند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فیروزآباد، پرویز مردانی، کارشناس مسوول بیماری‌های واگیر این شبکه با اعلام این خبر گفت: این بیمار که شاغل در حرفه قصابی بود، به دلیل بی‌توجهی به اصول ایمنی و بهداشتی، به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده است. پس از شناسایی مورد، تیمی از کارشناسان مبارزه با بیماری‌ها، بهداشت محیط و دامپزشکی با حضور در محل کار و زندگی، اقدامات میدانی لازم را انجام دادند.

وی افزود: در این بازدید، ضمن بررسی وضعیت بهداشتی محل کار، آموزش‌های لازم به همکاران، اعضای خانواده بیمار و سایر قصابان محله ارائه شد. همچنین پمفلت‌های آموزشی درباره راه‌های انتقال و پیشگیری از این بیماری بین گروه‌های هدف توزیع گردید.

مردانی با اشاره به ماهیت خطرناک این بیماری افزود: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از راه‌هایی مانند گزش کنه، تماس با خون و ترشحات دام آلوده، ذبح غیرمجاز دام، تماس با بافت‌های آلوده و حتی تنفس در کنار دام‌های آلوده منتقل می‌شود. متأسفانه این بیماری در بسیاری از کشورهای همسایه نیز شایع است و می‌تواند در مدت کوتاهی افراد را به‌شدت بیمار کند.

کارشناس مسوول مبارزه با بیماری های واگیر گروه‌های پرخطر را شامل قصابان، دامداران، دامپزشکان، کارکنان کشتارگاه، پزشکان و پرستاران عنوان کرد و گفت: تمامی این افراد باید نسبت به علائم اولیه بیماری مانند تب ناگهانی، بدن‌درد، ضعف، تهوع و علائم خونریزی از روز سوم به بعد حساس باشند و در صورت مشاهده چنین مواردی بلافاصله به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

پرویز مردانی همچنین بر رعایت اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد و گفت: ضروری است مردم از ذبح دام در مکان‌های غیرمجاز خودداری کرده و گوشت مورد نیاز خود را فقط از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند. گوشت تازه باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر و احشاء حداقل ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود. همچنین استفاده از تجهیزات محافظتی مانند دستکش، ماسک، چکمه و پیش‌بند هنگام تماس با دام و گوشت، نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا دارد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 128564
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید